You are currently viewing Megmondjuk miért van szükséged okos zárakra otthonodban!

Megmondjuk miért van szükséged okos zárakra otthonodban!

Okos rendszeren gondolkodsz és szeretnéd, ha megfelelő társad lenne a mindennapok során? Ha a korábbi bejegyzéseinkben írt automatizálható, okos megoldásoknál többre, komplexebb rendszerre vágysz, akkor itt egy újabb megoldási javaslat a Vezetéknélkül.hu jóvoltából.

Okosotthon vezérlők a Fibaro rendszerrel való összekapcsolódáshoz

A Danalock V3 intelligens zár már meglévő ajtózár-szerkezetre szerelhető elektromotoros zár mozgató. A hozzá külön beszerezhető, kompatibilis zárbetétekkel működik. Belülről forgató- vagy érintőgombbal, kívülről kulccsal is nyitható és zárható, amennyiben a távirányító vagy az okosotthon vezérlőközpont éppen nem működik. Az elődökhöz képest jóval kisebb és erősebb az ajtónyitó. Mindössze 59 mm széles és ugyanilyen vastag. Az alumínium házban kap helyet a tápellátáshoz szükséges 4 db CR123A elem. Gyártói adatok szerint ez közel 9000 nyitás vagy zárás ciklusra elegendő. Ha lemerülne az elem – amelyet a készülék előre jelez -, bárki könnyedén kicserélheti magának.

danalockv3 okoszár okosotthon 2

A megfelelő biztonság

Ahogy fent említettük, az okosotthon megoldások kialakításakor fontos a kényelem. Ez az eszköz segít abban szülőként, hogy kényelmesen, nyugodtan figyelemmel kísérjük gyermekünk mikor távozik vagy mikor érkezik, a nagyszülők mikor ugranak be, vagy párunk mikor szalad le a kutyával napközben sétálni. Amikor valaki belép, azonnal ellenőrizni tudjuk, hogy ki nyitotta ki az ajtót, kit azonosít otthonunk beléptető rendszere. Ideje elfelejteni a kulcsmásolást, mostantól nincs másra szükség csak új kódok és kártyák felprogramozására!

A SALTO Danalock zár a meglévő ajtómechanizmusra van felszerelve, ezzel garantálva annak teljes biztonságát. Az eszköz egyik előnye, hogy bejárati ajtón kívül az okos zár nem látható, így beavatatlan szemek észre sem veszik feltétlenül.

danalockv3 okoszár okosotthon

A legújabb verzió dán termékről lévén szó, “északiasan” egyszerű, mégis elegáns megjelenésű, de ami még fontosabb, hogy fejlett AES-256 titkosítási algoritmusával a SALTO Danalock biztonságos, mégis prémium ajtózárási élményt nyújt. A SALTO Danalock V3 rengeteg zárfajtával kompatibilis zár. Amennyiben nem vagy biztos, hogy számodra alkalmazható a Danalock V3, keresd fel munkatársainkat, akik segíteni fognak a kérdésben!

Okos megoldások - jogosultságkezelés, hozzáférés vezérlés, távoli elérés

A klasszikus belépési mechanizmusokkal nehezen ellenőrizhető, kulcs birtokában ki és mikor lépett be a házba, meddig volt ott, mikor távozott. Ezen is segít az okoszár felszerelése otthonunkba, hiszen a Fibaro alkalmazásával összehangolva a telefonunkról bármikor megnézhetjük ki van épp otthon, illetve ki és mikor járt ott.

A másik nagy előnye az applikáció használatának, hogy ideiglenes hozzáférést biztosíthatunk más felhasználóknak, amennyiben a szükség úgy hozza. 

A szomszéd átugrik a kölcsönkért fűnyíróval délután kettő és három között? Megteheti, persze! Beállíthatjuk az egyes felhasználók hozzáférési szintjét állandó vagy ideiglenes hozzáférés kiválasztásával, ezzel barátaink, családtagjaink, esetlegesen segítőink akkor is be tudnak jutni a házba, ha nincs otthon senki, hogy ajtót nyisson nekik.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!