2021 májusában minden szem a kertre szegeződik!

Bár a hajnali fagyoktól már elköszöntünk, de a mögöttünk hagyott 30 nap az elmúlt húsz év leghidegebb áprilisa volt, azonban végre ennek lassan vége. A májusi időjárás napsütést ígér, ideje felkészíteni a kertet és annak minden szegletét, hogy tökéletes helyszín legyen a grillezéshez, napfürdőzéshez és a mindennapi kikapcsolódáshoz! Adunk néhány tippet, hogyan segítenek a Fibaro termékei a kertgondozásban, locsolásban, öntözésben!

Felejtsük végre el, hogy nekünk kell locsolni

Fibaro okos öntözőrendszer kertrendezés vezetéknélkül.hu

Fárasztó dolog fenntartani egy szép zöld kertet. Hogy a növényzet mindig pompázni tudjon, ahhoz rendszeres és alapos munka szükséges, illetve némi hozzáértés. Nézz utána, mire van szüksége kertednek és szinkronizáld a locsolókat az időjárás ellenőrző modullal és már kész is – nincs több ácsorgás a locsolócsővel a kertben hajnalonként! Időzítsd be, hogy mikor locsoljon a rendszer, ahogy neked kényelmes és növényeidnek is megfelel, ezt akár a Fibaro applikációban is megteheted a telefonodról. Egy mozdulat az egész. Ha az időjárás-érzékelő rendszer azt érzi, hogy az idő még így is túl száraz, aktiválhatja a locsolófejeket, így a talaj biztosan nem szárad ki.

Az időjárás szeszélyes, de az okos öntözőrendszeren nem fog ki!

Az, hogy beállíthatod, a locsoló- vagy öntözőrendszer mikor induljon be, rengeteget segít a kerti munkában. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a locsolás felesleges, mikor ömlik az eső. Az okos öntözőrendszer részét képezheti az időjárásváltozásokat, sűrű esőzéseket figyelembe vevő nedvességérzékelő, amelyet a virágágyásokba, növények alá helyezhetsz. Ezek a szenzorok összeköttetésben állnak az öntözést intéző vezérlővel és a locsolás nem indul el, ha a talaj megfelelő nedvességtartalommal bír. Így védi az okos öntözőrendszer kerted minden tagját a túlöntözéstől, továbbá neked is segít a felesleges vízfogyasztás elkerülésében.

Az okos öntözőrendszer a pénztárcádat is védi

A megfelelően elhelyezett, összeszerelt és bekalibrált öntözőrendszer nem kizárólag a növények egészségének és élettartamának tesz jót. A Fibaro okos csepegtető- és öntözőrendszere kis adagokban, gyakorlatilag cseppenként, pontosan annyi vízzel látja el a növényeket, amennyire szükségük van az egészséges fejlődéshez. Minden pontosan beállítható a Fibaro applikációból egy okoseszköz segítségével. A víz pontosan ott jut be a földbe, ahol a növény a legjobban tudja azt hasznosítani, vagyis a gyökérzetnél. A kalibrálható locsoló funkcionalitással és fejekkel a hagyományos öntözési módszerekhez képest akár 70%-al több vizet takaríthatunk meg, ami a kiadásainkon is meglátszik majd.

Fibaro okos öntözőrendszer kertrendezés vezetéknélkül.hu 1

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!