You are currently viewing Állatbarát okosotthon néhány egyszerű lépésben

Állatbarát okosotthon néhány egyszerű lépésben

Az otthon automatizálás világában ma már rengeteg olyan módszert találunk, amikkel rendkívüli módon megkönnyíthetjük otthoni életünket, és biztonságban tudhatjuk magunkat, szeretteinket és értékeinket. 

Szerény lakhelyünket a korszerű okos otthon eszközökkel egy olyan modern térré alakíthatjuk át, ami nem csak időt, de energiát és pénzt is spórol nekünk. Ám előfordulhat, hogy van a háztartásban egy olyan tag is, aki szintén óriási hasznot húzhat a modern technológiából. 

De mégis hogyan alakíthatunk ki úgy egy okosotthont, hogy számításba vesszük házi kedvenceinket is? Ha a következő tippeket figyelembe veszed, garantáljuk, hogy kedvenceid hálás tagjai lesznek a családnak.

Lőn világosság

Nálad is előfordul, hogy kedvenced az éjszaka kellős közepén megszomjazik, vagy megéhezik és cserkész útra indul? Bár tudjuk, az állatok kiváltságos élőlények, és nálunk sokkal jobban tájékozódnak a sötétben, egy okos megoldással megkönnyíthetjük útjukat a nasis tálig. 

Telepíts egy mozgásérzékelőt abba a helyiségbe, ahol kedvenced rendszeresen táplálkozik. A mozgásérzékelő egyszerűen programozható, és ha egy okosotthon vezérlőpult is be van kötve a lakásodba, akkor máris össze tudod kötni a világítással. Amint tehát az éjszakai kóbor betéved a helyiségbe, a világítás felkapcsol. 

Tipp: Használj okos izzókat erre a célra, és azt is be tudod programozni, hogy milyen erősségű fényt kapcsoljon a vezérlőpult kedvenceidnek, hiszen nekik egy halvány fény is elég a tökéletes tájékozódáshoz.

Ha hív a kötelesség

Állattartó honfitársaink jól tudják, hogy milyen az, amikor kedvenceinket korán reggel már hívja a kötelesség az udvaron. Ha szeretnél a hétvégéiden a pihenésre fókuszálni, akkor jó hírünk van, mert az okosotthonod már helyetted is ki tudja engedni állataidat.

Ennek a megvalósításához mindenképp be kell szerezned egy olyan intelligens eszközt, mint például a Fibaro Roller Shutter 3. Az eszköz képes arra, hogy távoli eléréssel irányíthasd a lakás redőnyeit, garázs kapuit. Továbbá, ha összekötjük ezt az eszközt egy vezérlőpulttal, akkor arra is képesek leszünk, hogy egy előre beállított időben a rendszer felhúzza a redőnyöket, kinyitja az ajtókat, és így kiengedi kedvenceinket az udvarra.

Távolról is kényelmesen

Télen melegben, nyáron kellemesben. Felelősségteljes állattartóként kötelességünk, hogy kedvenceinket megfelelő körülmények között hagyjuk otthon, amikor dolgozni indulunk. Mindamellett, hogy elegendő táplálékot és folyadékot biztosítunk számukra, az is fontos, hogy a nyári kánikulában gondoskodjunk arról, hogy ne hagyjuk őket a forróságban, télen pedig arról, hogy ne fázzanak meg. 

Az okosotthonunk tervezésénél ezt is figyelembe vehetjük. Szerencsére a megoldás egyszerű. Egy olyan intelligens termosztátfejjel, mint például a Fibaro Heat Controller előre programozhatjuk azt, hogy a napnak melyik szakaszában hány fokot szeretnénk a lakásban. 

Nyáron ezt egy picit másképp szükséges kiviteleznünk, ha légkondícionáló berendezést használunk. A metódus a következő. Szükséges beszerezni egy intelligens konnektort, egy olyat, mint például a Wall Plug. 

A konnektort hozzá kell adni egy okosotthon vezérlőpulthoz, hogy távol otthonunktól is aktiválhassuk, vagy lekapcsolhassuk a konnektort áramellátását. A légkondícionáló rendszert ebbe az okos konnektorba dugjuk be, és bekapcsoljuk. Ezzel az okos kombinációval a telefonunkról akár a munkahelyünkről is bekapcsolhatjuk kedvenceinknek a hűsítő levegőt.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!