A legjobb biztonsági okoseszközök 2021-ben

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban, hogy vajon melyek a legjobb biztonsági okos kütyük jelenleg a piacon, miket érdemes megvásárolni és beüzemelni. Ebből az indíttatásból készítettük el nektek ezt a cikket, ahol összegyűjtöttük az idei év legkedveltebb biztonsági eszközeit. 

Ha bármelyik eszköz elnyerte a tetszésedet, lépj velünk kapcsolatba! Kíméld meg magad az utánajárástól és a megrendelés menetétől. Ráadásul nem csak beszerezzük, fel is telepítjük neked az otthonodban.

Fibaro CO Sensor (Szénmonoxid érzékelő)

Fibaro CO2 szén monoxid érzékelő

A FIBARO CO Sensor egy életmentő készülék, amely a BSI Group akkreditált tesztlaborjában elvégzett vizsgálatok alapján megfelel az EN 50291-1:2010 sztenderd követelményeinek. A szigorú előírások betartása és a gyártási folyamatok megismételhetősége okán minden készülék folyamatos felügyelet alatt áll a gyártó minőségellenőrzésétől a rutin terméktesztelésig.

A tanúsítványokkal rendelkező, különösen precíz szén-monoxid érzékelő érzékeli a legcsekélyebb szén-monoxid érték növekedést is, mely hosszabb távon hatással lehet az egészségedre. A megengedettnél magasabb sűrűség esetén értesítést küld. Az érzékelő a rendszerrel való állandó kapcsolat nélkül is működik, a működése folytonos monitoringot eredményez.

A készülék által végzett mérések egyedülálló pontosságú adatokkal szolgálnak. A szén-monoxid mért sűrűségét görbén ábrázolja, mely görbék/mérési adatok a készülék memóriájában kerülnek mentésre, így bármikor összehasonlíthatod valós idejű méréseidet a korábban rögzített adatokkal.

Szénmonoxid biztonság okos otthon védelem co2

Az eszköz természetesen hangalapú irányítással is működik, így gyorsan információhoz juthatunk az otthonunk szén-monoxid szintjét illetően.

Fibaro Smoke Sensor (Füstérzékelő)

füstérzékelő fibaro intelligens otthon smarthome biztonság

Amikor az otthonunk biztonságának eszközparkját tervezzük meg, semmit nem hagyunk a véletlenre, ezért a gondosan tervezett Smoke Sensor nem csak téged, hanem szeretteidet is védi, továbbá bármely helyiségének elegáns és stílusos kiegészítője lehet. Ez már-már túl sok egy ilyen kicsi füstérzékelőtől, ugye?

Kis mérete ellenére a Smoke Sensor füstérzékelő és tűzvédelmi riasztó egy készülékben. Nem csak professzionális szinten pásztázza a helyiségeket, de a hőmérsékletet is méri, így esetlegesen a tűz lehetőségét is ki tudja zárni, ha például van füst, de nincs hőmérséklet emelkedés. 

Amint a készülék füstöt, vagy tüzet érzékel, rögtön értesítőt küld a telefonunkra, így bárhol is legyünk a világban, még időben intézkedéseket tudunk tenni.

Fibaro Motion Sensor (Mozgásérzékelő)

fibaro otthon védelem biztonság mozgás érzékelő

A Fibaro mozgásérzékelője egyszerű elemekkel működik, nincs szükég semmilyen kábelezésre, ezért bárhová könnyen elhelyezhetjük őket a lakásban. A FIBARO mérnökei a világ egyik legfejlettebb technológiáját hozták létre, és ezt a lehető legkisebb méretben.

Ez a rendkívüli berendezés a mozgás érzékelésén kívül lehetővé teszi a hőmérséklet és a fény intenzitásának mérését, beállítását. Beépített gyorsulásmérővel rendelkezik, mely érzékeli az elhelyezésének a változtatását. Bármilyen mozgást észlel, ameddig nem tartózkodunk otthonunkban, rögtön értesítést, és felvételt küld okostelefonunkra. 

A mozgásérzékelő képes komplex parancsokat is teljesíteni, ha össze párosítjuk őket más okos eszközeinkkel, például a világítással. Egy fénymérést követően automatikusan beállítja az adott napszakhoz legoptimálisabban illeszkedő fényintezitásokat.

Fibaro Flood Sensor (Víz- és hőérzékelő)

vízérzékelő elöntés beázás fibaro biztonság okos home

A FIBARO Flood Sensor érzékelő sokkal több, mint egy vízérzékelő. Ez a berendezés több hasznos funkciót ötvöz össze, melyeket a felhasználó biztonságára és komfortjára gondolva fejlesztettek ki. Amint a sík talajon elhelyezett Flood Sensor érzékelőit víz éri, úgy rögtön értesítést küld okostelefonunkra. 

Az eszköz képes komplex feladatok megoldására is, amennyiben rendelkezünk a kellő intelligens eszközökkel otthonunkban. Így tehát, ha a vízelvezetés forrásainál intelligens, elektromos szelepeket használunk, akkor egy esetleges incidens alkalmával a Flood Sensor rögtön jeleket küld az elektromos szelepeknek, amik elzárják lakásunk vízellátását.

Méretének köszönhetően szinte bárhol elhelyezhetjük (sík talajon). A tervezésének és dizájnjának köszönhetően pedig tökéletes díszítőeleme is egyben egy modern otthonnak.  Természetesen ez az eszköz is kompatibilis az Apple HomeKit-el, ahogy az eddig összes felsorolt eszköz, így bármelyiket hozzá tudjuk adni okosotthon rendszerünkhöz. 

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a felsorolt termékek telepítéséhez é beüzemeléséhez, valamint más eszközök összekötéséhez erősen ajánljuk szakembereink segítségét.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!