You are currently viewing Ilyen az okos karácsony egy okosotthonban

Ilyen az okos karácsony egy okosotthonban

Miért is ne? Ma már gyakorlatilag minden otthoni tevékenységünket okosítani és automatizálni tudjuk. Olyannyira, hogy a kanapéból vagy az ágyból sem kell felkelni, hiszen az egész otthonunk az irányításunk alatt áll, mindössze az okostelefonunk szükséges hozzá. 

Úgy gondoltuk érdekes téma lehet a karácsony közeledtével, hogyan is automatizálhatod az ünnepeket, és irányíthatsz mindent a telefonodról.

Irányítsd a karácsonyfa, és a lakás fényeit a telefonodról.

Ma már szerencsére ez sem csak egy álom. És még csak speciális fényeket sem kell vásárolj hozzá. Aggasd fel a megszokott, jól bevált díszeket és fény dekorációkat a fenyőfára, és a ház bármely pontjára. Egyetlen intelligens eszközre lesz szükséged ahhoz, hogy te légy a mindenható. 

Használd a Walli intelligens fali konnektort a fények áramellátáshoz. A Walli lehetővé teszi, hogy okostelefonodról vezéreld a folyó áramot, tehát képes leszel a ház bármely pontján (igen, a karácsonyfát is) a telefonodról vezérelni. És még csak a filmnézést sem kell megszakítani!

Telefonról vezérelhető hőfokszabályzó

Cudar hideg lett odakint, de messze van a hőfokszabályzó? A következő termék, amire szükséged lehet okosotthonod karácsonyi automatizálásában, az a The Heat Controller.

Ez lényegében egy okos radiátorszelep, ami sokkal többre hivatott, mint a hőmérséklet szabályozás. A radiátorra felszerelve folyamatosan pásztázza a helyiséget, és időközönként megméri, hány fok van. Előre programozva képes arra, hogy ha a lakás elér egy bizonyos hőfokot, amikor mi már fázunk, automatikusan beállítja radiátorunkat, hogy a legkomfortosabb érzést kapjuk. 

Ha pedig ez nem lenne elég, nem csak a telefonunkról, de hangvezérléssel is irányíthatjuk (persze ha tudunk angolul, és van otthon Amazon Alexa, Google asszisztens vagy Apple Siri).

Vajon kigyulladt a karácsonyfa?

Teszi fel a kérdést az ember. Nincs egyszerűbb módja, ha nem szeretnénk az éjszaka közepén elkoslatni a fához, ellenőrizni hogy minden rendben, minthogy beszerzünk egy füstérzékelőt. Természetesen felmerül a kérdés, milyen füstérzékelőre van szükségem?

Ha már lehetőséged van otthonodat okosítani, akkor mi mindenképp a Fibaro füstérzékelője mellett tesszük le a voksunkat. Kis méretei ellenére a Smoke Sensor füstérzékelő és tűzvédelmi riasztó egy készülékben. Ez a kis eszköz többet kínál, mint gondolnád. 

Ha a füstérzékelő veszélyt észlel, azonnal riasztásba kezd és értesítést küld a telefonodra, Így bárhol is tartózkodsz, mindig naprakész lehetsz és rögtön cselekedhetsz.

Ahogy a hőfokszabályzó, a úgy a füstérzékelő esetében is bármikor ellenőrizheted a történéseket, még akkor is, ha nincs kéznél a mobilod. Egyszerűen csak kérdezned vagy utasítanod kell. (Amazon alexa, Google asszisztens vagy Apple siri szükséges)

Itt járt a Jézuska az éjszaka?

Minden bizonyíték a tulajdonunkban lehet a Fibaro mozgásérzékelőjével. Vajon ki kotoncolt az éjszaka a karácsonyfánál? Egy titokzatos jótevő, aki éppen az ajándékokat hozta? Vagy csak a kíváncsi gyerkőcök voltak? 

A Fibaro mozgásérzékelő elemekkel működik, nem igényel kábeleket. Az univerzális fogantyúnak köszönhetően pedig gyakorlatilag bárhová elhelyezheted a lakásban – falra, plafonra, de a karácsonyfa csúcsára is. 

Természetesen ez a Fibaro eszköz sem csak egy mezei mozgásérzékelő. Beépített gyorsulásmérővel rendelkezik, de a hőmérséklet megállapítására is képes. Természetesen programozható az okos otthonunk többi eszközével, így ha beállítunk egy speciális parancsot, akkor mozgásra automatikusan felkapcsolja a fényeket a helyiségben. 

Kedvet kaptál otthonod okosításához? A termékeket te magad is egyszerűen beszerezheted, viszont felhelyezésüket, és programozásukat jobb, ha profi szakemberekre bízod! Keress minket bátran elérhetőségeink valamelyikén, mert mi az okos otthonokra specializálódtunk!

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!