You are currently viewing Ezek voltak a legkedveltebb okoseszköz rendszerek 2021-ben

Ezek voltak a legkedveltebb okoseszköz rendszerek 2021-ben

Mi sem szeretnénk kimaradni a nosztalgiázásból 2022 alkalmával, ezért hoztunk nektek egy cikket, amiben vissza emlékezünk, Ti milyen okosotthon eszközökkel és megoldásokkal örvendeztettétek meg magatokat, és kértétek a mi segítségünket a telepítésben, 2021-ben.

Fő a hő! Intelligens és pénztárcabarát fűtési megoldások

Egyik ügyfelünk szerette volna, hogy a teljes otthoni fűtést a kezéből irányíthassa, akár még akkor is, ha távol van otthonától. Neki rögtön tudtuk, mi lesz a tökéletes megoldás. 

Először a Fibaro mozgásérzékelőit telepítettük, majd a The Heat Controllert, azaz egy intelligens radiátorszelepet. Mindezeket, és az otthoni termosztátot pedig összekapcsoltuk egy központi vezérlővel, a Yubii Home-al. A vezérlő szükségessége a komplexebb rendszerek összekapcsolásában testesül meg. 

A mechanika a következő volt: Amint a mozgásérzékelők az ablakoknál azt érzékelik, hogy valaki kinyitotta az ablakot, az jelet küld a vezérlő központnak, az pedig továbbítja a parancsot a radiátor szelepnek, hogy tekerje lejjebb a fűtést. 

Egy másik mechanizmus ebben a kötelékben, hogy amikor távozunk otthonról, a lakás automatikusan lejjebb veszi a hőfokot. Hazafelé közeledve pedig az ügyfél okostelefonján jelezheti lakásának, hogy 10 percen belül otthon van. A lakás ekkor automatikusan egy komfortosabb hőmérsékletre fűti a házat. 

Természetesen a radiátor szelep közvetlenül a telefonunkról is irányítható, így a kanapén ülve is szabályozni tudjuk a hőmérsékletet.

Mindent a telefonról

Egy másik ügyfelünk kívánsága az volt, hogy szeretné minden elektromos eszközének az áram-ellátását a telefonjáról vezérelni, akkor is, ha nem tartózkodik a lakásában. 

Egy egyszerű rendszert hoztunk létre. Intelligens konnektorokat telepítettünk a lakás szegleteibe, amik kapcsolódnak egy applikációra telefonunkon. Minden, ezekbe a konnektorokba csatlakoztatott eszköz pedig innentől kezdve a telefonunkról ki/be kapcsolható, és azt is látjuk, mennyi áramot fogyasztott. Ennek egy nagy előnye, hogy a csatlakoztatott eszköz nem kell okoseszköz legyen, hogy használhassuk a konnektor adta lehetőségeket.

Automatizált redőnyök

Közkedvelt megoldás volt 2021-ben a Roller Shutter 3. Segítségével belső redőnyök, reluxák, billenő ablakok, függönyök és garázskapuk mechanizmusát automatizálhatjuk. 

Természetesen itt is minden működik telefonról, de a nagyobb szabadság és a több lehetőség érdekében a legtöbbször egy vezérlőegységet is telepítettünk, amivel össze kötöttük a mechanizmusokat. Az egység segítségével pedig olyan komplex parancssorokat alakíthattunk ki, hogy jelzésre nyíló garázsajtó, időzített redőny és függöny elhúzás, vagy a friss levegő biztosítása érdekében a billenő ablakok napi kétszer kinyitása. 

A lehetőségek tárháza végtelen. Egyszerűbb, és komplexebb mechanizmusokat is képesek vagyunk megoldani, mi pedig segítünk a telepítésben és az összekötésben!

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!