You are currently viewing Az okosotthonok fejlődése 2022-ben

Az okosotthonok fejlődése 2022-ben

Látjuk, hogy a technológia életünk minden területét megváltoztatja. Olyan tényezők részesévé vált, mint az egészség, az oktatás, a munka és egyéb napi feladatok. Az intelligens házak olyan automatizált házak, amelyek IoT-érzékelőket és eszközöket használnak a házunkban lévő dolgok, például a fűtés, a világítás, a védelem és az általános otthoni karbantartás vezérlésére.

Miért nő a kereslet az intelligens otthonok automatizálása iránt?

Az otthoni automatizálás megéri az ezzel kapcsolatos hype-ot. Leegyszerűsíti a mindennapi feladatokat, és könnyebben megbirkózik velük, mint mi, sőt hosszú távon drasztikusan csökkenti az energiaköltséget.

Az önellátó otthoni iroda

Az irodába járás koncepciója teljesen megváltozott az elmúlt 2 évben a covid-19-nek köszönhetően. Nagyon kevés ember mozdul ki otthonról, hogy irodába menjen dolgozni. Az otthonról történő munkavégzés gondolata főáramlattá vált; a virtuális felszereltség azonban nem teljesíti be a tökéletesen produktív munka fogalmát. Az otthoni irodának figyelembe kell vennie a környezetét.

Környezetünk önállósodása

Tárgyaink önállósodása új normává vált az olyan háztartási eszközök, mint a légkondicionálók, termosztátok, hűtőszekrények, mosógépek, kávéfőzők vagy akár a vízszivattyúk és locsolóberendezések esetén. Az intelligens otthonokban ezek az eszközök figyelik környezetüket, és úgy működnek, hogy érzékelik a cselekvés szükségességét. A mobil alapú alkalmazások, a viselhető eszközök, a Google hangutasítások és az internetes közművek elérésének spektrumán működnek. A struktúrákat hamarosan szabványosítják; lehetővé téve a gyártók számára, hogy olyan intelligens árucikkeket hozzanak létre, amelyek a gyártókon keresztül hatékonyan kapcsolatba léphetnek környezetükkel.

Önkarbantartó és diagnosztikai eszközök

Az elkövetkező években várhatóan minden termék önazonosítóvá válik. Az eszközök diagnosztikai ellenőrzést lesznek képesek futtatni szoftvereiken, a gyártók pedig értesítést kaphatnak, amikor egy termék meghibásodik. 

Az otthoni automatizálás alkalmazásai

Eleget tudunk az otthoni automatizálásról, de ismerjük-e az alkalmazási területeket is? Néhány olyan terület, amelyben az otthoni automatizálás vezette IoT-kompatibilis kapcsolódás már most is lehetséges:

Világításkezelés, HVAC, pázsit öntözés, intelligens otthoni készülékek, otthoni biztonsági rendszerek, levegő- és vízminőség-ellenőrzés, hangalapú asszisztensek és vezérlés, intelligens kapcsolók, intelligens zárak, intelligens fogyasztásmérők.

Az intelligens otthoni automatizálás jövője

Összefoglalva azt tapasztaljuk, hogy az intelligens házak jövője fényes. Az intelligens otthoni eszközök gyártói igyekeznek olyan szerkentyűket készíteni, amelyek energiatakarékosak, környezetileg fenntarthatóak lehetnek, és betartják a magánéletre és a védelemre vonatkozó szabályozási követelményeket.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!