You are currently viewing Otthonról dolgozol? Íme néhány okos-kiegészítő a kényelmesebb életért

Otthonról dolgozol? Íme néhány okos-kiegészítő a kényelmesebb életért

Jelentős fejfájást okozott a koronavírus a megjelenésekor a kisebb és nagyobb cégek körében egyaránt, és teljesen átformálta a munkába járás kultúráját. A legtöbb olyan cég, ahol a munkának a munkavállalóra eső része nem feltétlenül kötött irodai jelenléthez, áttért a home office-ra, azaz az otthonról való munkavégzésre. 

Ez viszont a munkavállalóknak okozott fejfájást, mert sok esetben nem volt az otthonokban megfelelő munkaállomás kiépítve, annak hiánya pedig megnehezítette a munkavégzést. Az otthoni munkavégzés kultúrája viszont annyira elterjedt Magyarországon is, hogy a cégek nagy része megtartotta ezt, és sokan még mindig egy otthoni irodában, stúdióban dolgoznak. 

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan okosotthon kiegészítőt, amelyekkel még kényelmesebbé teheted az otthoni munkavégzést. 

Reggel 8 óra, itt az ébredés ideje. Vannak, akik kipattannak az ágyból (irigylünk titeket), és vannak, akik nem szeretik a koránkelést. Nekik nem ismeretlen a szundi gomb, az egymás után 3 beállított ébresztő, és a villámgyors öltözködés sem. 

Tudományosan bizonyított, hogy az ember sokkal komfortosabban ébred fel, ha a fokozatos napfény megvilágítja a szobát. Erre nagyszerű megoldás lehet, ha felokosítod az ablakod redőnyeit. Ha elektromos redőnymozgató rendszer van beépítve otthonodba, akkor jó hírünk van, mert a Fibaro Roller Shutter 3 telepítésével a kezedbe kerül a redőnyök irányítása. És most nem viccelünk. beállíthatod, hány órakor legyenek felhúzva a redőnyeid, és azt is, hogy mikor legyenek leengedve. Volt-nincs kellemetlen ébredés, és elalvás. 

Tegyük fel, hogy az előző lehetőség nem megoldható számodra. Reggel 8 óra van, és még a sötétben botorkálsz kifelé az ebédlőbe, hogy reggelihez juttasd frissen ébredt énedet. Bizony sok bosszankodást tud okozni a bútor szélébe rúgás, vagy a sötétben tapogatózás. 

Erre egy kényelmesebb megoldás az lehet, ha egy Fibaro mozgásérzékelőt telepítesz mondjuk az ebédlőbe, és kicseréled az égőket néhány okosizzóra. A képlet innentől egyszerű, csak össze kell párosítani az izzókat a mozgásérzékelővel, majd voilá! Amikor reggelenként kisétálsz a sötétben, lőn világosság, a mozgásérzékelő érzékeli a jelenlétedet, és felkapcsolja neked a villanyt. 

Hideg teleken a Fibaro Heat Controller lehet a kényelmi megoldások csúcsa. Egyszerűen csak fel kell tekerni a radiátorra (erdemes ezt egy hitelesített szerelőnek csinálni, mint például mi), majd innentől kezdve a saját kis otthoni irodaszékedből vezérelheted a lakásod hőmérsékletét, még csak fel sem kell állj! 

Ellenpélda erre, ha nyáron olyan forróság van, hogy képtelen vagy tőle dolgozni. Lehet, hogy épp meetinged van, és messze van a ventilátor. Egyet se félj, mert ha ezt a ventilátort egy okos konnektorhoz csatlakozhatod, akkor akár a telefonodról is ki-be kapcsolhatod. Ugyanez működik a klíma berendezésekkel is. Sőt, ha éppen a boltba ugrottál le, hazafelé úton is ki vagy bekapcsolhatod ezeket az eszközöket, így elő hűtheted az otthoni irodát. 

Ha pedig szereted a számokat, és olyan típus vagy aki vezeti a kiadásait, akkor nem árt beszerezni egy Walli line fali csatlakozót is. Az ebbe a csatlakozóba csatlakoztatott elektromos készülékekről pedig egy tűpontos kimutatást kaphatsz, hogy mégis mennyit fogyasztanak. 

És ez még csak a kezdet, a lehetőségek tárháza végtelen.
Ha érdekelnek a részletek, keress meg minket, mert mi segítünk a beszerzési és a telepítési folyamatban is.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!