You are currently viewing Az intelligens termosztátok 9 hatalmas előnye

Az intelligens termosztátok 9 hatalmas előnye

A mai intelligens termosztátok nem csupán egyszerű termosztátok. Wi-Fi-vel, mozgásérzékelőkkel, fejlett algoritmusokkal és még sok mással vannak felszerelve. Íme egy cikk arról, hogy ezek az új funkciók neked, mint lakástulajdonosnak milyen előnyökkel járnak, és miért érdemes megfontolnod, hogy saját okos termosztátot vásárolj.

Távvezérlés a telefonról

Az intelligens termosztátokhoz gyári alkalmazások is tartoznak, amelyeket letölthetsz okostelefonodra. Ennek eredményeképpen ezek az alkalmazások lehetővé teszik, hogy bárhol ellenőrizd a termosztátot, ahol van adat- vagy Wi-Fi-kapcsolat, és szükség esetén módosítani tudod a hőmérsékletet. Egy wi-fi-s termosztát rendkívül hasznos lehet, ha például külföldön tartózkodsz, vagy egyszerűen csak a munkahelyeden vagy, de kis kedvenceid otthon töltik a napot, ugyanis távvezérléssel, a telefonodról kapcsolhatod ki/be a fűtést, és a hőfokot is beállíthatod.

Ütemezési lehetőségek

A távvezérlés mellett az intelligens termosztátok lehetővé teszik a fűtési/hűtési ütemtervek létrehozását közvetlenül az alkalmazásból. Ez nem csak egyszerűbb, mint a vezérlőpanel gombjainak nyomkodása, de hétről hétre alaposabb hőmérséklet-kezelést is lehetővé tesz.

Pénzmegtakarítás okosan

Az intelligens termosztát pontos és informatív. Az általuk nyújtott energiatakarékossági tippek segítségével pontosabban beállíthatod a megfelelő hőmérsékleti zónákat, így pénzt takaríthatsz meg. Egyes tanulmányok szerint a fűtési költségeken 10-12%-ot, a hűtési költségeken pedig 15%-ot takaríthatsz meg ezzel a módszerrel.

Mozgásérzékelés

Egyes intelligens termosztátok mozgásérzékelőkkel vannak felszerelve, amelyek érzékelik, ha az emberek ébren vannak és aktívak a házban. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megjegyezzék, hogy te és család többi tagja mikor tartózkodtok a házban (reggel, este stb.) és mikor nem vagytok otthon, ami segít az ütemezésben.

Tanulási folyamat

Az olyan termosztátok, mint a Fibaro intelligens termosztát, beépített tanulási funkciókkal rendelkeznek. Az érzékelőikkel kombinálva képesek „megtanulni”, hogy az emberek mikor aktívak, és mikor van szükség fűtésre/hűtésre, majd ennek megfelelően változtatják saját időbeosztásukat.

Energiafelhasználás nyomonkövetése

Az intelligens termosztát energiajelentéseket is készít arról, hogy mennyi energiát használsz otthon. Azt is megmutatja, hogyan változott az energiafelhasználásod az idő múlásával, és hogy ez valószínűleg mennyibe fog kerülni neked. Ennek eredményeképpen ezekhez a jelentésekhez általában tippeket is mellékelnek arra vonatkozóan, hogyan állítsd be a hőmérsékletet, hogy minél költséghatékonyabb maradhass.

Kompatibilitás más intelligens eszközökkel

Az okoseszköz-platformok kompatibilitása folyamatosan növekszik. Ez azt jelenti, hogy intelligens termosztátod egyre több más otthoni eszközzel tud összekapcsolódni és információt cserélni. Az intelligens párásítók és légtisztítók például vezérelhetők a termosztáttal, ha kompatibilisek egymással.

Hangvezérlés

A hangvezérlési technológiával, például az Amazon Alexával vagy a Sirivel való kompatibilitásnak köszönhetően az intelligens termosztát beszéddel is vezérelhető. Az olyan egyszerű parancsok, mint például: „Alexa, csökkentsd a hőmérsékletet 20 fokra”, lehetővé teszik, hogy kényelmesen, a fotelből irányítsd az otthonodat.

Az időjárás nyomonkövetése

Az olyan termosztátok, mint a Fibaro legújabb termékei, képesek nyomon követni a legfrissebb helyi időjárási jelentéseket, és megfelelő változtatásokat eszközölni a hőmérsékleten, ha hidegfront közeledik.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!