Hűtés – fűtés vezérlés

Hazaérkezni egy fáradt nap után egy megfelelő hőmérsékletű lakásba, úgy, hogy az a nap további részében nem működött feleslege?! Ugye milyen jól hangzik? Egy megfelelően kialakított hűtő – fűtő rendszer az otthonautomatizálás egyik legösszetettebb feladata. Számos megvalósított projekttel, és megfelelő programozási tapasztalattal a hátunk mögött, azonban biztosíthatjuk, hogy Ön is élvezni tudja a rendszer funkcióinak összes előnyét!

Az automatizált fűtésrendszer

Miért állítgatná a termosztátokat folyamatosan kézzel, miközben a fűtésvezérlését az okosotthona központjára is bízhatja?

Biztosan Ön is találkozott azzal az élethelyzettel, hogy a család különböző tagjai más és más hőmérsékletet szeretnének a saját szobáikban. Állítson be magasabb értéket a hálószobákban, alacsonyabbat a garázsban és a vendégszobában. Vendége érkezik, vagy a gyereke magasabb hőfokot szeretne? Ez sem probléma, hiszen mindenki a saját maga által hozzáférhető helyiség hőmérsékletét a telefonjáról külön is vezérelheti.

Egy megfelelően kialakított fűtésrendszer éppen ezért nem csak kényelmi funkciót lát el az Ön otthonában! Távolléte alatt a lakás hőmérséklete egy alacsonyabb hőmérsékletre automatikusan visszaáll, majd hazaérkezésére felfűti azt. Így napközben nincsen felesleges hőtermelés, melyet Ön a fűtésszámláján is észre fog venni!

Otthonának hűtése

Egy meleg nyári napon nincs is jobb érzés, mint egy megfelelően lehűtött lakásba hazaérkezni.

A légkondicionálók vezérlésére a gyártóik saját, zárt rendszerű IR vezérlést használnak, melynek hozzáférhetősége eléggé korlátozott a különböző egyéb központokkal. Önnek azonban nem kell azon aggódnia, hogy okosotthona irányításából pont ezt a funkciót kell kihagynia.

A FIBARO rendszer központja jónéhány előre integrált légkondicionáló rendszer vezérlését ismeri, így a hűtés is teljes mértékben automatizálható, jól beállítható folyamat.

Akkor sincsen azonban probléma, ha Önnél épp egy kevésbé elterjedt márka van felszerelve. Az IR modul segítségével a távirányító vezérlése teljesen megtanítható a rendszer számára, így akár mobiltelefonjáról is tudja szabályozni a hőfokot, nem kell a távirányító után nyúlnia!

Nyaralás / Síelés – elutazás alatt

Mindannyian várjuk a jól megérdemelt szabadságunkat, mellyel kiszakadhatunk a hétköznapok monoton világából és gondjainkat hátrahagyva utazhatunk el pihenni. Ismerős azonban Önnek is az az érzés, mikor az elutazás előtt mindent a legutolsó pillanatban még kapkodva intéz el?

Miért is kellene ekkor pont a fűtés / hűtés rendszere miatt aggódnia és egyesével visszavennie az összes szoba hőmérsékletét?

Telefonjának segítségével 1 kattintással beaktiválhatja a Távollét üzemmódot, így az kikapcsolásig egy előre beállított minimális hőfokot tart fent otthonában. És ha ezt mégis elfelejtené indulás előtt? Semmi gond, okoseszköze segítségével a világ bármely pontjáról megtehet.

Szellőztetés

Bár a szellőztetés nem tartozik közvetlenül a hűtés – fűtés kategóriájába, mi mégis azt gondoljuk itt érdemes vele foglalkozni, hiszen az újonnan beáramló levegő csökkenteni / növelni tudja az aktuális épület, vagy helyiség hőmérsékletét!

Amennyiben nem rendelkezik kialakított szellőztető berendezéssel, úgy nem kell erről a funkcióról sem lemondani! Vezérelje a ventilátorának – klímaberendezésének működését, állítsa be a megfelelő sebességet és időzítést akár mobiltelefonja segítségével!

Ha Ön bekapcsolja a lakás ,,Szellőztető,, üzemmódját, természetesen automatikusan kikapcsol a fűtés, figyelve a költségmegtakarításra. Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre elegendő nyitott nyílászáró, úgy egy figyelmeztető üzenet tájékoztatja erről, ezzel is növelve a szellőztetés hatékonyságát.