Kapu és ajtóvezérlés

Biztosan Önnel is előfordult, hogy hazatérve munkahelyéről, vagy egy bevásárlásból nem találta otthonának kulcsait, vagy esetleg a nagykapu / garázskapu távirányítóját. Okos otthona megoldásainak segítségével többet ezt nem fog gondot okozni Önnek, hiszen egyszerűen telefonja segítségével nyithatja – csukhatja a kapukat – ajtókat, sőt, akár a rendszer ezt automatikusan önmagától is meg tudja tenni, így nem lesz szüksége távirányítókra – kulcsokra minden egyes ajtónál.

Kerti nagykapu vezérlés

Hazaérkezésének során a kerti nagykapu otthonának legelső beléptető állomása, melynél legtöbbük akár perceket is elidőzik, hiszen nem találja a távirányítót, esetleg a táskában felejtette, ami a csomagtartóban van.

Ne vesszen el a különböző távirányítók sokaságában, ne töltsön felesleges időt azok keresésével. Telefonja segítségével az összes bejáratot egyszerűen és kényelmesen vezérelheti. 

Telefonján keresztül még az applikációt sem szeretné használni? Semmi gond. Erre is kínálunk megoldást. A helymeghatározás segítségével okos otthona központja érzékelni tudja, mikor Ön otthonához közeledik, és automatikusan felkínálja a nagykapu kinyitásának lehetőségét. Így Önnek tényleg csak egyetlen kattintás annak kinyitása. Ha pedig mégsem tér haza a ,,Nem” gombra kattintva a nagykapu becsukva marad.

Garázskapu vezérlés

Visszafordulni akár több utcával arrébbról, csupán azért, mert nem emlékszik lecsukta – e a garázsajtót? A FIBARO rendszer segítségével ennek ellenőrzésére több módot is ajánlunk Önnek.

Telefonja segítségével pillanatok alatt megtekintheti a garázskapu állapotát, amit ha mégis nyitva felejtett 1 gombnyomásra lecsukhat, így nem kell akár kilóméterekről visszavezetnie. A beállításoknak köszönhetően azonban a garázsajtó automatikusan is visszacsukódhat ha az adott helyiségben nincs mozgás több percen keresztül.

Indulásnál / érkezésnél továbbra sem kell a távirányítót keresnie, hiszen az applikáció segítségével a világ bármely pontjáról vezérelheti eszközeit. Ha mégis ragaszkodna azonban a jól bevált hagyományos vezérléshez, akkor használja a ,,KeyFob” eszközt, melynek segítségével a garázson, a nagykapun túl további eszközöket működtethet.

Kapuvezérlés okos otthon rendszerek
Egyszerűség a bejáratnál

Veszítette már el lakácskulcsát? Okozott távozás során kellemetlen perceket, hogy nem emlékezett előző este hová tette azt le? Távozzon / térjen haza könnyebben otthonába, vagy épp kapjon automatikus értesítést arról, ha gyermekei hazaérnek.

Tudjuk jól, hogy a legkisebbekk könnyedén veszítik el a lakáskulcsot, azonban mobiltelefonjukra nagyon vigyáznak. Hazaérkezésükkör elég csupán mobiltelefonjukat az ajtóhoz érinteni és az okoszár (és természetesen a megfelelő jogosultság) segítségével azonnal bejuthatnak a lakásba, melyről Ön értesítést is kap. Ha mégsem szeretné ezt, akkor a gyermek hazaérkezésekor Ön távolról is ki tudja nyitni számára a bejárati ajtót munkahelyéről.

Áramszünet esetén sincs gond, hiszen a manuális ajtónyitás lehetősége az okoszárba szerelt zár segítségével továbbra is biztosított.

Távoli ellenőrzés, okos kaputelefon

A kapuvezérlés témakörében szerettük volna elhelyezni az okoskaputelefon eszközét is, noha tudjuk, hogy ezt a Kerti megoldások témakörhöz is szorosan kapcsolódik. De mivel is tud többet ez az eszköz mint a hagyományos kaputelefonok?

A multifunkcionális készülék segítségével Ön Pin-kód segítségével nyithatja a kiskaput, 180 fokban nézhet körül otthona bejáratánál bármikor, becsöngetést fogadhat a világ bármely pontjáról, mindezt kiváló hang és képminőségben még éjszaka rossz látási viszonyok között is.

Az automata hangfelismerésnek köszönhetően pedig arra is van lehetősége, hogy a nagybevásárlásból hazaérve csomagokkal a kezében ne kelljen semmilyen eszközt elővenni, csupán egy titkos kódot elmondani a vezérlőnek, melyre kinyílik az ajtó.

A beépített SD kártyának segítségével a becsöngetés során a különböző személyek képeit – videóit tárolja a rendszer, így akár a házánál járt személyek videóüzenetet is küldhetnek Önnek, melyet telefonja segítségével a későbbiekben is visszanézhet.