Redőnyvezérlés

Az okosotthon kifejezés hallatán biztosan Önnek is eszébe jutott a redőnyök automatikus vezérlése, mely során az automatika egy beállított időpontban fel / le húzza az éppen kívánt helyiség redőnyét. Rugaszkodjon el csupán ettől a művelettől és tekintse meg mivel kínál az általunk kialakított rendszer többet.

Alkalmazkodás a napkeltéhez / napnyugtához

A reggeli felkelés mindannyiunk számára nehézkes, azonban az éppen felkelő nappal ébredés máris könnyedebben indítja a reggelünket.

Az általános redőnyvezérlőkhöz képest a rendszer éppen ezért napi szinten ellenőrzi, hogy az Ön otthona pozíciójában mikor kel fel, illetve nyugszik le a nap. Ezáltal a ház helyiségeinek redőnymozgatása teljesen összhangban tud lenni a természet fényeivel, ezzel biztosítva Önnek a tökéletes harmóniát. Természetesen nem gond az sem, ha a gyerekek vagy épp Ön akár hétvégén, akár hétköznap korábban / később kel. Az egyes vezérlések ugyanis helyiségenként állíthatók.

Gondolva a különböző időszakokban ébredőkre: ébredés után a telefonunkat a kezünkbe véve akár egyetlen mozdulattal felhúzhatjuk az adott szoba redőnyét.

Védekezés az időjárással szemben

Bármennyire is próbálja követni az időjárás előrejelzést, azt vesszük észre, hogy az sokszor teljesen kiszámíthatatlan.

Az automatikus működésnek köszönhetően Önnek nem kell attól tartani, hogy egy erős napsütés esetén felmelegszik a lakás hőmérséklete, hiszen a redőnyök maguktól záródnak, így biztosítva lakásának megfelelő hőmérsékletét.

Egy erős vihar esetén is védelmet nyújt Önnek az okosrendszer, hiszen a széllel szembeni védekezés eredményeképp a redőnyök teljesen felhúzódnak, így védve meg otthonát az esetleges redőnyletépés okozta anyagi kárral szemben.

Amennyiben ragaszkodna a távirányítóhoz

A redőnyök gyártói igyekeznek a saját távirányítós rendszerüket eladni Önnek, ezzel elvéve annak ,,okosítási,, lehetőségét. Ha Ön előre gondol arra, hogy akár a későbbiekben szeretné lakásának redőnyeit okosítani, érdemes az egyszerűbb motoros vezérlésű (4 vezetékes motor) redőnyt választani, biztosítva ezzel az okosítás lehetőségét.

A távirányítós kapcsolás lehetőségét a további okoselérések mellett (telefonos vezérlés, automatikus működés) természetesen mi is biztosítani tudjuk Önnek, így akár a redőnyök zárása gombnyomásra működhet. A KeyFob segítségével egyszerre irányíthatja a teljes lakás vagy 1-1 szint / helyiség redőnyeinek zárását, így TV nézés közben nem kell felállni a kanapéról és egyesével lehúznia azokat.

A megfelelő biztonság kialakítása

A redőnyök a kényelmi funkciókon túlmutatva biztonsági szerepet is betölthetnek otthona mindennapi során.

Az éjszakai lefekvés közeledtével a redőnyök automatikusan lehúzódnak, így alakítva ki a ház héjvédelmét, mely az elsődleges biztonsági zónaként funkcionálhat a betörőkkel szemben.

Nyaralásra indulva mindannyian tudjuk, hogy legtöbbünkre a kapkodás jellemző. Szerintünk Ön sem szeretné otthonát védtelenül hagyni, így mikor távozáskor élesíti a riasztórendszert, nem kell a redőnyökről külön gondoskodnia, azok automatikusan lezárnak párhuzamosan a biztonsági rendszer működésével.