Otthon biztonság

A biztonsági eszközök illesztési okos otthon rendszerünkbe mindig is egy nagyon kényes téma. Szakmai tudásunk legjavával állítjuk, hogy érdemes a kényelmi és a biztonsági funkciókat külön kezelni otthonunk vezérlésénél. De miért ne nyújthatna egy másodlagos biztonságot az amúgy is feltelepített eszközök sokasága? Miért ne használhatnánk fel az egyes eszközök éppen aktuális állapotát az egyes automatikus vezérlések megvalósításához? Tekintse meg, milyen megoldásokat kínálunk a témakörben!

A riasztórendszer integrálása

Előfordult már Önnel is, hogy kapkodva sikerült csak elindulnia, és útközben azon gondolkodott, hogy minden eszközt kikapcsolt-e, és vajon élesítette-e a lakás biztonságát szolgáló riasztórendszert?

Innentől ezek a gondjai megszűnnek. Egy kattintással tudja ugyanis aktiválni a riasztórendszerét a világ bármely pontjáról egy kód segítségével, mely így különböző vezérléseket tud megvalósítani otthonában. Ilyen lehet a távozáskor automatikus lekapcsoló lámpák, a megadott konnektorok áramtalanítása, vagy akár a hőmérséklet automatikus lejjebb állítása.

Előzze meg az illetéktelen személyek bejutását otthonába. Egy kültéri kamera segítségével a riasztó bekapcsolt állapota során a rendszer azonnal értesítést tud Önnek küldeni mozgásérzékelés során, így már Ön azelőtt értesítheti a távfelügyeleti céget, hogy az jelzést kapott volna otthona belső védelmét szolgáló riasztórendszerétől.

okosotthon biztonság
Az önálló riasztórendszer

Természetesen az sem gond, ha lakása nem rendelkezik kiépített biztonsági rendszerrel, hiszen a FIBARO termékcsalád eszközeinek segítségével megvalósíthatja otthona védelmét az illetéktelen betolakodókkal szemben.

Elemes kialakításának köszönhetően a FIBARO Mozgásérzékelőjének nincs szüksége vezetékes áramellátásra, így Ön oda helyezheti el a lakásban, ahol a legnagyobb szükség van rá. Több ilyen érzékelővel pedig akár a lakás teljes belső védelme is kialakítható.

Illetéktelen hatolt be a házába? Kültéri sziréna nélkül még egy aprócska figyelemfelhívő lehetőség sincs otthon ”kezében”,. A rendszer segítségével automatikus villoghatnak a kültéri és beltéri lámpák, a redőnyök folyamatosan le-fel mozoghatnak, sőt akár maximum hangerőn egy kellemetlen zene is bekapcsolhat! Ugye, hogy ez már feltűnő mindenki számára?

Védekezés a tűz / víz ellen

Mindannyian tudjuk, hogy egy váratlan csőtörés, vízszivárgás, vagy a legrosszabb esetben egy tűz mekkora károkat tud okozni mire Ön hazaérkezne. Az utólagos rendszerek beépítése azonban magas költségekkel és falbontással is járhat. Bízza Otthonának tűz / víz védekezését a cégünk által beszerelt és felkonfigurált eszközökre.

Nem kell megvárni a kialakuló füstöt. A rendszer már nagyon magas hőmérséklet esetén is tud jelezni, ami a füst, majd a tűz elöljárója. Így akár automatikus lekapcsolhat az aktuális áramkör, vagy füstérzékelés esetén a lámpák elkezdhetnek SOS jelzés ütemben villogni!

Vízszivárgás a lakásban? Ez sem gond többé. A víz érzékelő segítségével a vizes helyiségekben felszerelt eszközök azonnal érzékelik a padlón a víz jelenlétét, értesítik Önt, és elzárják az adott kör vízszelepét is.

Jelenlétszimuláció

Az illetéktelen betolakodók sokszor figyelik ki egy ház körül, hogy annak tulajdonosa mikor megy el hosszabb vakációra, mely során a könnyedebb bejutás biztosított számukra. Okos otthona segítségével most már ettől sem kell tartani! Élvezze a vakáció pillanatait, vagy épp intézze nyugodtabban az üzleti út teendőit.

Tévessze meg az illetéktelen személyeket, ”viselkedjenek” az eszközök úgy, mintha Ön otthonában tartózkodna és hétköznapi tevékenységeit végezné.

A ”Távollét Üzemmód” aktiválásával a redőnyök sötétedés után automatikus lemennek, a kültéri és beltéri lámpák pedig automatikusan fel / majd lekapcsolódnak maghatározott időközönként, sőt akár még a TV-t és a rádió is bekapcsolódhat. A működtetett eszközöknek csupán a képzelete szab határt!