You are currently viewing Funkció fények – 8 hasznos segítség, mellyel okosotthonod megkönnyíti életed

Funkció fények – 8 hasznos segítség, mellyel okosotthonod megkönnyíti életed

Ahogyan azt már korábbi cikkünkben is említettük, az intelligens világításvezérlés az okosotthonok egyik gyakran érintett témája. Azonban annak ellenére, hogy a világításvezérlés és a lakás lámpáinak intelligenssé tétele kapcsán már oszlattunk el tévhiteket, úgy véljük, van még olyan információ, amit korábban nem adtunk át.

Fibaro RGBW Controller 2 nevű fényvezérlő eszköz segítségével otthonunk tudatára ébredhet és az eddigieknél kényelmesebben, intelligensebben támogathatja mindennapjainkat. A kényelmen túl azonban a biztonság sem elengedhető, mai cikkünkben erről is ejtünk pár szót.

Arról már korábban is szóltunk, hogy a világítás felokosítása jóval több, mint a telefonról vezérelhető izzók sokasága. Ezen cikkünkben mutatunk 8 olyan okosotthon fényvezérlési funkciót, amelyről szerintünk igazságtalanul keveset lehet hallani, vagy nem kap elég figyelmet az egyes platformokon. Lássuk hát őket:

  1. Gyerekszoba fény vagy altatófény

Sok gyermek nehezen alszik el teljesen sötétben, ezen pedig az intelligens fényvezérlés segíthet. A gyermekszobában a lámpa fényereje beállítható, akár egészen gyengére, majd mikor a kicsi elaludt, távolról teljesen lekapcsolható.

2. A tökéletes fényhatás munkához

A fényvezérlő egységeken nagyon sok attribútum állítható, mint például a fényerő, a fény hőfoka vagy a fény színe. Ezen három összetevő ideális kalibrálásával a dolgozószobába minden nap természetes fény varázsolható, mely szervezetünkre serkentő, kreatív hatással lesz és a munka vagy tanulás sokkal kevésbé lesz megterhelő.

íróasztal fények okosotthon vezérlés

3. Kalibrálható vagy dimmerelhető olvasó fény

Ha a munkaidő véget ért és ideje ágyba bújni, ott sem akadály a kellemes fény beállítása. Amennyiben párunk már pihenne, de nekünk még pont van 8 oldal a könyvünk adott fejezetéből, a kellemesen meleg és nem bántóan erős olvasólámpafény mellett nem kell a történet közepén kiszakadni fantáziavilágunkból.

4. Kísérőfények

Korábbi cikkünkben az éjjeli kísérőfényekről már meséltünk. Ez a funkció azonban a teljes házra kiterjeszthető – nem kell törődni a lámpák egyesével történő lekapcsolásával. Ahogy az otthonod érzékeli, hogy távol vagy tőle automatikusan leoltja a fényforrásokat ezzel takarítva meg rengeteg pénzt! 

5. Hangulatfény beállítása

Romantikus randi a pároddal, melyhez mindent megfelelően előkészítettél? Ne a fényeken múljon az est sikere. A LED szalagok vezérlésével varázsold a szobát a kedvenc színeteknek megfelelően!

6. Világítási profilok kialakítása

Válj fényvarázslóvá az RGBW eszköz segítségével! Állíts be a különböző helyzetekhez illő fényprofilokat a lakás különböző pontjain. Álmoskás téli reggelen fogadjon otthonod természetes hatású fényekkel, hogy egyszerűbben induljon a napod, vagy szombat filmezéshez segítse nappalid a ráhangolódást a mozihatás elérésével! Minden rajtad múlik csupán!

Funkció világítás okosotthon vezérlés

7. Szezonális fények

Az egyes ünnepek közeledtével az otthonunk díszítésében a fények kollaborációja is segít. Hangold össze a karácsonyfa díszeinek színét a nappali színeivel és ünnepelj szeretteiddel tökéletes körülmények között!

8. Biztonság, mindenek felett

Az eddig felsoroltak jobbára kényelmi funkciók voltak, az igazán fontos azonban a végére maradt. Az RGBW segít védeni az otthonunkat azáltal, hogy illetéktelen behatolás esetén piros és kék fények felvillantásával rendőrvillogó hatást kelt. Ha emellé a riasztó is beindul, az igen hatékony elrettentés bárki számára, nemde?

A fenti nyolc funkció otthonunk eszközfelszereltségének és a saját preferenciáinknak függvényében rengeteg egyéb opcióval bővíthető, amelyeknek tényleg csak a fantáziánk szabhat határt! A Fibaro eszközei egymással és más gyártó termékeivel is jól kombinálhatóak, keress minket további segítségért!

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!