You are currently viewing A legnagyobb tévhitek az okosotthonokkal kapcsolatban – második rész

A legnagyobb tévhitek az okosotthonokkal kapcsolatban – második rész

Az okosotthon technológia gyorsabban fejlődik, mint valaha. A mindennapi termékek olyan új módszereket teremtenek, amelyekkel egyszerűen okossá varázsolhatod otthonodat, és ez pozitív benyomást kelt bármely vásárlóban. Új eszközök jelentek meg, amelyek megkönnyítik a világítás, a szórakoztatás, a klíma, a biztonsági technológiák és egyebek vezérlését. Ugyancsak növekszik az otthoni automatizálási rendszerek népszerűsége, amelyek az összes ilyen eszközt egy fedél alá helyezik a könnyebb kezelés és a nagyobb megbízhatóság érdekében.

Korábban megcáfoltunk 10 gyakori tévhitet, most folytatjuk cikksorozatunkat, és a második részben további kérdésekkel foglalkozunk.

Az intelligens otthon automatizálást nagyobb otthonokra tervezték.

Az okosotthon technológiája minden otthon számára megfelelő, függetlenül annak elhelyezkedésétől, méretétől és formájától. Az utólagos kivitelű otthonautomatizálási eszközök bármely otthonba beépíthetők a mindennapi életminőség javítása és a nagyobb kényelem érdekében, még kisebb otthonokba is.

Az intelligens eszközök használatához rendkívüli műszaki zseninek kell lennem.

Egyes ügyfelek félnek attól, hogy az intelligens technológiát az otthonukba vigyék, mert attól félnek, hogy mindez túl bonyolult lesz. A legtöbb vásárló nem is sejti, hogy a legtöbb intelligens otthoni eszköz vezeték nélküli, vagy az egyszerű plug-and-play elven működik (bedugod, és használod). Ezekhez az eszközökhöz vannak olyan telefon alkalmazások, amelyek a könnyebb használat érdekében közvetlenül letölthetők okostelefonra.

Mindent automatizálnia kell a lakásban, hogy működjön.

Az otthoni automatizálás szépsége abban rejlik, hogy bárki bele kezdhet otthona automatizálásába, amennyire a költségvetése engedi. Az ügyfelek prioritás alapján integrálhatják ezeket a szolgáltatásokat, és fokozatosan bővíthetik otthonukat az igényeiknek megfelelően. Nem szükséges mindent automatizálni ahhoz, hogy működni tudjon a rendszer. Akár egyetlen eszköz is automatizálható.

Az otthon okosítás csak új ingatlanokban alkalmazható.

Bár sok új otthon épül okosotthon funkcióiva, az okosotthon létrehozása nem korlátozódik az új vagy újabb ingatlanokra. Valójában ez fordítva van; Az intelligens otthoni technológia könnyen utólag beépíthető szinte minden olyan otthonba, ahol van internetkapcsolat.

Az okos otthonoknak ugyanaz a „kinézete”.

Lehet, hogy a média okolható ezért. A valóságban az automatizálási rendszereket úgy tervezték, hogy beleolvadjanak egy meglévő otthoni dekorációba és dizájnba. Az intelligens otthoni technológiák könnyen telepíthetők, hogy jól láthatóak legyenek, vagy megfelelően elrejthetők, attól függően, hogy az ügyfél mit szeretne.

Az intelligens otthonok vezérléséhez több alkalmazásra is szükség van.

Az okos otthonokkal kapcsolatos érdekes mítoszok egyike, hogy a ház irányítása több alkalmazás szükségessége körül forog. Bár ez igaz, hogy néhány intelligens otthoni megoldásnak szüksége van arra, hogy az emberek harmadik féltől származó alkalmazásokat töltsenek le, hogy megszerezzék az irányítást a ház felett. Ugyanilyen fontos, hogy az ügyfelek felismerjék, vannak olyan okosotthon-megoldások, amelyek segítségével az okosotthon-tulajdonosok egyetlen alkalmazáson keresztül irányíthatják otthonaikat.

Az okos otthonokat könnyen feltörhetik

Sok fogyasztó számára az okoseszközök várható technikai jellege után további aggodalomra ad okot az ellopott személyes adatok vagy az adatszivárgás lehetősége. Bár ez nem egy teljes mítosz, elvileg a kockázata akkora, mint bármely más internetkapcsolatos eszköz esetében. Ezen túlmenően a legtöbb vállalat további óvintézkedéseket tesz annak biztosítására, hogy az intelligens eszközök manipulálásmentesek legyenek. 

Ennek ellenére van néhány óvintézkedés, amelyet te is megtehetsz a magad oldaláról. Például, ha megfelelő tűzfalat használ az útválasztón, a titkosítás egy másik módja az információk védelmének arra az esetre, ha valaki rossz hozzáférést kapna, valamint nem árt egy egyedi és erős jelszó használata sem.

Reméljük, ma sikerült feltárnunk néhány közhelyes okosotthon mítoszt. Ha egy új eszközön vásárlásán, vagy otthonod teljes modernizálásán gondolkodsz, feltétlenül szólj nekünk, mert bár az intelligens eszközök használata nem bonyolult feladat, azok telepítését és helyes beállítását mindenképp bízd profi szakemberekre, és hitelesített telepítőkre.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!