Hogyan működik az okos árnyékolás 2021-ben?

Manapság elengedhetetlen felkészülni az év melegebb időszakára, mert a hőmérséklet gyakran emelkedik 35 fok fölé, ami ellen muszáj védenünk magunkat és okos otthonunkat egyaránt. Korábban már írtunk a kertgondozásról, most azonban a beltérrel szembeni gondoskodás került előtérbe. Egy igazán okos otthon segít a forróbb napokon is megvédeni a lakás vagy ház kellemes klímáját, így ebben a cikkben azt járjuk kicsit körbe, hogyan is valósul ez meg.

Az okos árnyékolás előnyei

Egy modern, intelligens otthon elengedhetetlen részei a különböző típusú árnyékolók, amelyeket érdemes automatizálni, hiszen az okos megoldásokkal nem csupán kényelmesebbek a mindennapok, de amennyiben azok megfelelően vannak jól beállítva még a havi költségeinken is segítenek spórolni.

fibaro árnyékoló okos otthon eszköz

A Fibaro árnyékoló megoldások egyik legnagyobb előnye, hogy bármely okos eszközünkön lévő Fibaro applikációval tudjuk őket távolról vezérelni, vagy a beállításokat konfigurálni, változtatni. Beállítható automatikus irányítás is, vagyis, hogy milyen időjárási viszonyokra (akár melegre, akár vihar közeledtére) vagy milyen időpontokban mozduljanak meg a redőnyök.

Redőnyvezérlés, ahogy kedvünk tartja!

A telefonos applikáció mellett természetesen arra is van lehetőség, hogy a jól megszokott – hagyományos távirányítóval irányítsunk. Okos otthonunkban egy gombnyomással vezérelhető ezáltal összes árnyékoló, de akár szobánként vagy szintenként is el tudjuk őket különíteni, hozzá tudjuk a különböző helyiségeket egy-egy gombhoz rendelni. Nem kell külön, egyesével állítgatni őket. Alakítsunk ki a saját preferenciáinknak megfelelő eszközcsoportokat, amelyeket egyszerre tudunk működtetni közelről, vagy távolról. Például földszint – emelet, vagy gyerekszobák – hálószoba, vagy nappali – konyha

Mint ahogyan bármelyik okosvezérlésnél, úgy a redőnyöknél is kialakíthatunk automatikusan működő funkciókat. Állítsd be nappalidban a “jó reggelt” üzemmódot, melyre a redőnyök felemelkednek és a lakás szívét elönti a fény. Nem is rossz kezdése a napnak, nemde? Más esetben pedig hozz létre “mozi mód”-ot otthonodban. Ilyenkor este leereszkedik minden sötétítő és a kinti fények nem zavarják meg a Netflix & Chill tökéletes hangulatát. Ezt az élményt fokozhatjuk tovább a világításvezérléssel történő összehangolással (amelyről már korábban írtunk)!

Védekezés az időjárás ellen - Fibaro okos redőnyökkel

Az időjárás néha szeszélyes, főleg az utóbbi években. Ezáltal pedig nekünk is nehezebb megóvni otthonunkat egy jégverés vagy az erős napsütés ellen. Különösen igaz ez, ha akkor változik nagyot az időjárás, mikor nem vagyunk otthon. A redőnyöknek és napellenzőknek az időjárás aktuális állapotához igazításával lehetővé válik az ideális hőmérséklet fenntartása otthonunkban. A nyári hőségben a redőnyök zárásával kellemesen hűsen tarthatjuk a szobákat, így a klímákra is kisebb terhelés kerül, így spórolva az árammal is. Másrészt télen a ház redőnyökkel való szigetelésével még a legnagyobb téli fagyok idején is spórolhat a fűtésszámlán.

fibaro árnyékoló okos otthon eszköz 1

Összességében tehát elmondható, hogy az okos otthon fontos kellékei az okos redőnyök, hiszen nem csak kényelmesebbé teszik a napjainkat, de segítenek spórolni a számlákon minden évszakban és miattuk egy kicsit kevesebbet kell izgulnunk otthonunk állapotáért, hiszen az magától tud alkalmazkodni az időjárási körülményekhez.

Ha bármilyen kérdésed lenne az okos otthonokkal kapcsolatosan, kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre! Keress minket emailben vagy akár a Facebookon!